Hjertepuder

I Lions Møldrup Vølverne har vi et projekt, hvor vi syr hjertepuder til brug for brystopererede kvinder.
Puderne afleverer vi på Viborg Sygehus, som udleverer dem til patienterne.
Vi har - siden vi startede i 2008 - syet og udleveret omkring

1400 hjertepuder

og med de tilbagemeldinger vi får, viser det sig at være en stor hjælp for mange patienter, fordi puden lindrer smerter og hævelser i bryst og arme og beskytter eksempelvis også mod sikkerhedsselens tryk, når man kører bil.

Ideen stammer fra USA og er bragt til Danmark af Nancy Friis Jensen, der er amerikaner, men gift med en dansker, og det er hende, der har hjulpet os i gang.

Det er gratis at få en pude. Det specielle fyldevat, der er i puden, er doneret af Patientforeningen af Brystkræftopererede (DBO). Stoffet får vi fra egne gemmer og fra flinke mennesker, der hører om vore puder. Selve arbejdet med at fremstille puderne udføres af os Vølver.

Hvis du selv, eller en du kender, er brystkræftopereret, og måske kan have glæde af en pude, er du velkommen til at kontakte en af os og høre mere.